Zie jij ook wel eens zo’n plaatje voorbij komen waarvan je denkt: wow gaaf! Maar hoe vertaal ik dit naar mijn interieur en waar koop ik deze items?!
Nou goed nieuws! In de ‘Shop de stijl’-blogs laat ik jou zien waar je de items koopt die je in de betreffende afbeelding ziet.

 

Dit keer een nis aangekleed in Wabi Sabi stijl.
Wabi wat?!

 

Wabi Sabi is een van die begrippen die moeilijk te vertalen zijn omdat ze sterk met de Japanse cultuur te maken hebben. Net zoals het woord fijn lastig te vertalen is.

Maar wat is Wabi Sabi dan? Kort gezegd betekend Wabi Sabi de schoonheid van de imperfectie.

 

Wabi betekend vertaald uit het Japans; alleen in de natuur leven, weg van het drukke hectische stad. Sabi staat voor schraal, verdord, verkoeld en vergankelijkheid. Je ziet al, als we dit letterlijk zouden vertalen komen we niet heel ver.

Het begrip Wabi Sabi betekend dan ook meer.

 

De tijd veranderd en tast dingen aan. Het besef dat niet alles het eeuwige leven heeft geeft het een meerwaarde. Wabi Sabi is niet de kunsstof tuinstoel, nog je fancy iPhone, maar het basic houten krukje of de oude vijzel van je overgrootmoeder.

Juist het oude imperfectie voegt schoonheid toe aan je interieur.

 

Heb jij nou zo’n plaatje waarvan je wel eens een ‘Shop in stijl’ zou willen zien? Laat het me weten en wie weer zie je hem hier binnenkort voorbij komen!