Een nieuwbouwwoning, waarbij je met enkel een plattegrond moet bepalen hoe je de ruimte moet gaan inrichten, zonder gevoel van ruimte en met nog zoveel keuzes te maken. Iets waar veel mensen die een nieuwbouwwoning kopen tegenaan lopen. Zeker als je nieuwe woning ruim is, is het lastig om sfeer te krijgen in het huis en de juiste verhoudingen qua meubels te kiezen. De grootste puzzel bij dit ontwerp: de woonkamer werd door een steunpilaar min of meer opgesplitst in twee delen; een deel bij de openslaande deuren en een deel bij de achterdeur en het zijraam. Gezien dat tweede deel aanzienlijk kleiner is en minder uitzicht biedt, heb ik ervoor gekozen om het zitgedeelte bij de openslaande deuren te creƫren. De pilaar heb ik verwerkt in een meubel, voorzien van tv, haard en planken. Door het meubel te voorzien van (doorkijk) planken, behoud je het open karakter en voorkom je een kale saaie hoek. Aan de achterzijde van het meubel ontstond ruimte voor een kinderhoek met opbergruimte en schoolbordverf op de muur.